20 avsnitt av Ätstörningspodden!

Med egen erfarenhet i botten och en stor dos nyfikenhet på ämnet. Leone Milton och Anna Ehn har nu gjort 20 avsnitt av Ätstörningspodden – och arbetet fortsätter.

”Ätstörningspodden” startade utifrån Leone Miltons och min nyfikenhet och intresse för ämnet ätstörningar. Vi hade skrivit boken ”Mamma med ätstörning” ihop, och nu ville vi fortsätta vårt samarbete. Då kom idén om podd upp. Det kändes spännande och kul, och lite läskigt tyckte jag som tidigare enbart pysslat med skrivande journalistik. Men Leone hade poddat tidigare, och det gjorde mig trygg. Så vi körde. 

Första avsnittet!

Ambitionen är att, rakt upp och ner i samtal, prata med personer som på olika vis har erfarenhet av problematiken, som forskare, drabbade, behandlare, anhöriga, volontärer med mera.

Genom att förmedla deras berättelser, vill vi sprida kunskapen också till andra. Bidra till en mer nyanserad bild av vad ätstörningar är och kan vara. Vad vi vet idag och vad vi hoppas veta imorgon. Ge olika perspektiv och vrida och vända på olika frågeställningar. Som bonus får vi själva lära oss en massa nytt och intressant inom fältet.   

Nu har vi gjort 20 avsnitt, och det är vi stolta över. Senast jag tittade på statistiken hade vi en bit över 21 000 lyssningar. Tack till alla er som lyssnar och hejar på – er respons är ovärderlig.  

Bland de senaste gästerna finns Malin Attefall, David Clinton, Erika Nyman Carlsson, Hanna Bergwall, Halala Pirooti, Saga Stolt Cruz, Malin Sahlström, Johanna Ahlsten, Sofia Selenius och Anna-Lena Brundin. Stort tack till er också! 

Varje gång är det också lika roligt att sprida de snygga avsnittsbilderna som Sara Strand på Stark effekt har formgivit. 

Ni hittar dem alla, och de tidigare, här: https://shows.acast.com/atstorningspodden

Nu går arbetet vidare. I fredags intervjuade jag Jonathan Hedström, hockeyspelare, tidigare hockeyproffs och erfarenhet av en långvarig ätstörning. Det avsnittet sänds inom kort. Leone ska ha barn i dagarna och återkommer senare i vår. 

PS: Om ni är nyfikna på att läsa våra böcker, har Natur & Kultur ordnat med en rabattkod till ”Mamma med ätstörning” och till min egen bok ”Vägen mot det friska”. 

Gör så här: 

Gå in på nok.se och sök upp och köp böckerna. När du kommer till kassan, uppge följande koder:

Mamma med ätstörning: mammamed

Pris 220 kr (normalt pris 315 kr)

Vägen mot det friska: vägenmot

Pris 250 kr (normalt pris 306 kr)