Hurra för Juniperus förlag!

För ett halvår sedan startade jag Juniperus förlag, i syfte att ge ut litteratur och sprida kunskap om ätstörningar. Själv är jag journalist och författare, och med egen erfarenhet av ätstörningar. Min förhoppning är att bidra till en större förståelse för dessa komplicerade sjukdomar. Och förstås till starka läsupplevelser.

Under förlagets första halvår har allt detta spännande hänt:

Min roman ”Ormen i mig” kommit ut i tre format: bok, e-bok och ljudbok. Den har fått strålande recensioner och litteraturstöd från Statens kulturråd. Jag har börjat få förfrågningar från gymnasieskolor att komma och prata om boken i klassrum och på temadagar, vilket är glädjande. Så viktigt att sprida information om detta ämne, inte minst i skolan och elevhälsan. Romanen riktar sig till unga vuxna och vuxna, och det snygga omslaget är gjort av Lisa Zachrisson.

Sedan en tid finns också min debutroman ”Vårfrost” i nyutgåva som e-bok, i varsamt redigerad version och med efterord av författaren. För första gången finns ”Vårfrost” även som ljudbok, inläst av mig själv.  Romanen, som ursprungligen gavs ut 1995, handlar om 12-åriga Klara som blir svårt anorektisk.

Dessutom har Ätstörningspodden startat på förlaget. Jag och Leone Milton borrar i intressanta perspektiv på ätstörningar, tillsammans med personer som på olika vis fördjupat sig i ämnet. Hittills har bland andra Karin Kajjan Andersson, Ata Ghaderi, Cecilia Brundin Pettersson, Liria Ortiz, Hanna Kihlander varit med, och många spännande avsnitt är på gång ut. I ett avsnitt berättar jag om ”Ormen i mig”.

Ätstörningspodden hittar du här, eller på andra ställen där poddar finns. I samband med släppet av nya avsnitt gör vi ibland ett Instalive.

Jag och Leone har även skrivit boken ”Mamma med ätstörning” ihop, en faktabok om ätstörningar i samband med föräldraskap utgiven på Natur och kultur i augusti i år. Läs mer om den här.

På Juniperus förlags hemsida hittar du också Författarmötet. Där intervjuas författare som skrivit om mat, kropp, ideal, normer och annat som angränsar till ämnet ätstörningar.  Läs intervjun med Malin Eriksson Sjögärd här och med Ulrika Lidbo här.

Stort tack till alla duktiga och smarta personer som på olika vis bidragit i tillkomsten av förlag, bok och podd: Leone Milton, Caroline Bruce, Malin Backström, Lisa Zachrisson, Josefine Tolstoy, Gabriel Gumucio, Daniel Ekbladh, Sara Stark, Lena Köster.  

Kontakt: anna@juniperusforlag.se