Fler och fler lyssnar på Ätstörningspodden!

Det är festligt med Ätstörningspodden, hobbyprojektet som lite överraskande blivit en grundbult i Juniperus förlags verksamhet. Det roligaste är förstås att fler och fler lyssnar på den. För varje ny publicering ökar antalet nerladdningar per avsnitt. Det senaste, ”När hälsotänket går överstyr” med hälsovetaren, träningsprofilen, forskaren mm Yvonne Lin som släpptes söndag 25 juni, har gjort en katapultstart vad gäller lyssningar.

Det finns ett intresse för ämnet, och det gläder mig att kunna bidra till en ökad kunskap om och många olika perspektiv på ätstörningar. Stort tack till alla er som lyssnar och tycker till och skickar uppmuntrande hejarop! 

För min personliga del är det festligt att jag numera oftare får höra att jag är ”hon med podden” än något annat. Haha, jag som alltid sett mig som en skrivande, och enbart skrivande, person och dessutom med en problematisk inställning till min egen röst. Jag tyckte inte om den. Eller om det var mig själv som jag inte tyckte om, och inte heller rösten. Nu är det rösten som bär. Och jag har blivit vän med den. 

Jag och Leone Milton startade Ätstörningspodden tillsammans, och jag minns med glädje den första inspelningsdagen. Vilken rivstart! Vi spelade in ett avsnitt med oss själva, ett med professor Ata Ghaderi och ett med Kajjan Andersson. Alltmedan timmarna rusade förbi. Sedan kastade jag mig in i redigeringens värld, och lärde om ljudkurvor och efterbearbetning. Tack till Daniel Ekbladh för stöd på vägen. Och till Sara Strand på Stark effekt som formgivit poddens snygga omslagsbilder, alltid en fröjd att lägga ut i flödet. 

Utan Leone hade podden inte blivit av, hon kom in med driv och energi och tidigare erfarenhet av poddmakande. Vi hade dessutom skrivit en bok tillsammans, ”Mamma med ätstörning”, och visste att vi trivdes ihop. Nu har hon andra projekt och hinner inte vara med längre. Det är fullt förståeligt, men förstås jättetråkigt. Tack Leone, och lycka till med allt spännande du tar dig för! Min ambition är att fortsätta göra Ätstörningspodden. Även om det blir en paus ett tag nu, och uppladdning av batterierna. 

På återhörande!

Samtliga avsnitt av podden hittar du här.